Utlendingsnemnda (UNE) fattet 7. juli i fjor utvisningsvedtak i saken. Vedtaket ble påklaget men UNE tok ikke klagen til følge. Dermed endte saken i retten. Oslo tingrett har nå avgjort at han skal utvises fra landet.Bakgrunnen er at 27-åringen i 1998 giftet seg med en norsk statsborger. Året etter fikk han oppholdstillatelse. Partene ble deretter separert, og Utlendingsdirektoratet (UDI) avslo 27-åringens søknad om fornyelse av oppholds— og arbeidstillatelsen. UNE påla ham i november 2002 å forlate Norge.

Fire måneder senere ble han dømt til 21 dagers fengsel for kjøp og oppbevaring av 30 gram hasj. Straffen var allerede sonet som varetekt. To dager senere dro han frivillig til Marokko.

Ett år senere søkte han ny oppholdstillatelse. Bakgrunnen var familiegjenforening grunnet ekteskap med norsk statsborger. På nytt ble det fattet utvisningsvedtak. Hans klage ble ikke tatt til følge, og saken endte i Oslo tingrett.

UNE mener at mannen har sterk tilknytning til Marokko, og at det ikke er belastende for hans kone og nyfødte barn at han blir sendt ut av landet. Det vises til at hans kone også er fra Marokko, og at det ikke er noe i veien for at hun kan bli med ham. Mannens forsvarer Benedict de Vibe viser til at mannens ektefelle er norsk statsborger og i fast jobb. (©NTB)