OSLO: Gutten ble funnet livløs i vannet klokken 20.20. Det hadde da gått litt over to timer siden at politiet fikk melding om at gutten var savnet.

Femåringen ble kjørt til Ullevål universitetssykehus. Der ble han erklært død, opplyser politiet i Oslo til Aftenposten.no.

Lenge i vannet

Innsatsleder Lasse Alver opplyser at gutten ble funnet av dykkere, omtrent 20-30 meter fra strandkanten.

Ifølge politiet var femåringen bosatt i Oslo.

Alver sier politiet ikke er sikre på hvor lenge gutten har ligget i vannet, men etter alt å dømme dreier det seg om lang tid.

Vitner Aftenposten.no var i kontakt med på stedet sier også at det gikk lang tid fra man begynte å lete etter gutten til han ble funnet.

Gutten var på strandtur sammen med en rekke familiemedlemmer. Disse er blitt tatt hånd om av politiet.

Manngard

Før politiet fant gutten, gikk de manngard i en drøy times tid. Stranden ble også tømt for folk for å finne gutten.

Siste sikre observasjon av gutten skal ha vært kl. 17.45, og politiet fikk melding om at han var savnet kl. 18.15. Hvervenbukta er en populær og familievennlig badestrand sør i Oslo, og det var mange badegjester som hadde funnet veien dit i det fine været.

Badegjester Aftenposten.no har snakket med forteller at det var helt fullt av folk på stranden da gutten forsvant. Mange skal ha tilbudt seg å lete, og sett etter gutten på stranden sammen med politi og hundepatrulje.

Flere drukningsulykker fredag

Også i Eide på Nordmøre skjedde en nesten tilsvarende badeulykke fredag. En seks år gammel gutt ble funnet livløs i vannet i en småbåthavn. Gjenoppliving ble forsøkt på stedet, men gutten ble sendt med luftambulanse til St. Olavs hospital i Trondheim uten å være ved bevissthet.

I Sverige omkom en seks år gammel norsk gutt i en drukningsulykke fredag. Ulykken skjedde i et boblebad i en svømmehall i Örebro.

(Aftenposten / Fædrelandsvennen)