KRISTIANSAND: Når den tredje Fritt vilt-filmen har premiere på norske kinoer 15. oktober, blir det med musikk av sørlendingene i Honningbarna. De stiller med sin egen versjon av Raga Rockers "Noen å hate".

— På en side er det en fin måte å hedre Raga på, men på en annen er det en skam hvis vi dreper låta. Alle i barna har hørt på dem siden vi var små, derfor var det vanskelig å gjøre noe som kan måle seg med våre helter. Samtidig er det en utrolig gøy opplevelse å se hvordan vi gradvis har gjort låta til noe annet, forteller frontmann og cellist Edvard Valberg i en pressemelding til fvn.no.

Kristiansandspønkerne gir nå ut sin første EP 11. oktober. De er allerede booket til neste års Bylarm, og etter å ha spilt på Øya og Hove i sommer, mottok de også et stipend på 400.000 kroner fra Rock City og Cultiva.

De to tidligere Fritt vilt-filmene har blitt avsluttet med låter av Turboneger (“All My Friends Are Dead”) og de amerikanske pønkerne i Anti Flag (“This Is The End (For You My Friend)”). Denne gangen er det altså sørlendingene som avslutter, med sin egen versjon av Raga-klassikeren.

— Vi prøvde først å gjøre det på Ragas måte, men det ble helt feil, så da var det bare en måte igjen – vår! Vi håper bare at Michael Krohn og resten av gutta ikke blir sinna. Det er tross alt sabla godt å ha noen å hate, forteller Valberg.