Etter at innstillingen i Forsvarsstudien 07 ble kjent i fjor høst, har ni ansatte forlatt Fellesoperativt hovedkvarter på Jåttå i Stavanger. Forsvarssjefen foreslår i studien at hovedkvarteret på Jåttå legges ned og flyttes til Reitan ved Bodø.— I tillegg har ytterligere tre personer søkt permisjon, opplyser de to tillitsvalgte ved Jåttå, orlogskaptein Hallvard Vinje og major Bjørn Vikås, til Stavanger Aftenblad.

— Tallet er uvanlig høyt og gir grunn for bekymring. Det er like mange i avgang i løpet av noen få måneder som vanligvis slutter i løpet av et helt år, sier de to.

Hva situasjonen blir dersom Stortinget sier ja til forsvarssjef Sverre Diesens forslag om å flytte hovedkvarteret til Reitan ved Bodø, tør de ikke tenke på. 80 prosent av de ansatte ved Stavanger-kommandoen sier nei til flytting.

— Mest sannsynlig vil frafallet bli enda høyere. Det nytter ikke i dag å kommandere folk til nye tjenestesteder på samme måte som for ti år siden, påpeker Vinje og Vikås. De to minner om at arbeidsmarkedet er stramt i Norge. Høyere offiserer med stor kompetanse og lang erfaring er ettertraktet blant sivile arbeidsgivere. (©NTB)