Filmingen av 300 millioner kronersfilmen begynte i september i fjor, og allerde da var det tilstander av beatlemania på settet. Så snart en av de fire stjernene Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis eller Cynthia Nixon viste seg, var paparazziene og fansen der med telelinse og mobilkamera.

«Sexomania» – Når jeg ser tilbake på det i ettertid er det ganske morsomt, sier produsent og regissør Michael Patrick King til Reuters.

– Den aller første dagen spredte ryktet seg og folk begynte å komme. Så begynte The Daily News å publisere stedene hvor vi skulle spille inn scener. Hver gang jeg skulle gi en beskjed, måtte jeg gå i sikksakk gjennom folkemengden, forteller regissøren.

Filmsnuttene og mobilbildene ble lastet opp på nettsteder som Youtube og Flickr, samtidig som tabloidpressen trykket det de hadde av glimt. Bedre PR kan du ikke drømme om som filmskaper.

En kjapp en Det meste av plottet er fremdeles en hemmelighet og til og med sekvenser av Carrie i brudekjole er uvisst om stammer fra drøm eller virkelighet i den etterlengtede filmen. Selve innspillingen varte kun i 69 dager.

– Det er den raskeste filmen som er blitt laget i min tid, sier produsent John Melfi.

– Å begynne på filmen og starte filmingen samme år – vi hadde ikke engang manuset før i mai og produksjonen var igang i juni. Det er uhørt.

New York, New York Byen New York har nytt godt av for seks sesonger med Carries sexspalte og nå innspillingen av le grande finale.

– Byen setter stor pris på arbeidet vi har gjort og oppmerksomheten og turismen det førte med seg. Jenter kommer til New York for en Cosmo til 17 dollar – alle har har fått stort igjen for serien, sier regisør King.

Og byen, representert ved ordførerens kontor, kunne ikke vært mer enig:

– Hvis vi kan gjøre vårt for å knytte sammen underholdning og turisme og få flere folk til å besøke den flotte byen vår, så er det merverdi for den økonomiske innvirkningen på New York, sier Katherine Oliver i New Yorks kontor for film, teater og kringkasting.

Men samtidig som «The big apple» får mye igjen for filmen, har byen også ytt sitt for at film og serie skulle bli realiteter.

Måtte fjerne trafikkskilt – Det å jobbe i New Yorks gater bidrar ikke alltid til et glamorøst skjønnhetslys, sier filmfotograf John Thomas, og forklarer at for å få til et flatterende lys måtte crewet arrangere et flyttbart lys som beveget seg på en skinne rundt i gatene. Flere trafikkskilt måtte fjernes for å få det til.

– Uten hjelp fra ordførerens kontor og tålmodigheten til New Yorkerne hadde denne filmen aldri kunne blitt laget, sier han.

«Sex og singelliv»-filmen har premiere i Norge den 6. juni. Filmen starter der serien sluttet: Carrie er sammen med Mr. Big, Miranda har giftet seg med Steve, jobber fortsatt som advokat og bor med sin familie i Brooklyn. Charlotte er gift med Harry og har adoptert et barn fra Kina. Mens Samantha har bestemt seg for å prøve lykken i Los Angeles.