Han sa seg ikke skyldig da rettssaken startet Tiltalen lyder på forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Det var 22. mars i år at han knivdrepte Ole Roger Olsen (44), Olsens gravide kone Linda Anett Hansen (35) og mor Ragna Elida Christensen (61).

Det er ingen tvil om at 39-åringen var gjerningsmannen. 39-åringens forsvarer Christian Wiig har før rettssaken varslet at han vil bevise at tiltalte var i en psykose da han påførte sine ofre til sammen 44 knivstikk.

Aktor, statsadvokat Ole B. Sæverud, varslet ved oppstarten av rettssaken at hovedspørsmålet i saken blir om 39-åringen er strafferettslig tilregnelig eller ikke. I tiltalen varsler statsadvokaten at han vil legge ned påstand om forvaring med en tidsramme på 21 år, med en minstetid på 10 år.

39-åringen fortalte om hvordan stemmene styrte ham gjennom drapsdagen og dagene før. Han var i butikken, men stemmene sa at maten var forgiftet, derfor måtte han reise til den andre siden av byen for å handle. Videre gikk han ned til kaia og om bord i en russisk båten. (©NTB)