LILLESAND: — Norge er et lite land, med et lite marked og få produksjoner. Nå har jeg fått en agentpakke som er mer internasjonal, og som åpner for et større marked, sier Kittelsen.

Den sørlandske skuespilleren byttet tidligere i vår ut sin norske agent Christina A. Ulrichsen fra Actors Agent Norge til fordel for danske Lene Seested i det danske agentfirmaet Panorama Agency.

— Jeg er utrolig glad for å kunne representere Agnes. Hun er et av Norges største talenter, og har en super cv med filmer, tv-serier og teater som hun har gjort, sier Seested.

— Gjennom det danske firmaet har jeg også kontakter i USA og Storbritannia. Det er et ledd i å nå et større marked, sier Kittelsen, som denne uken har vært i Åmlandsskogen i Høvåg, for å gjøre seg klar til lørdagens premiere på "Jernbyrden".

I godt selskap

Lene Seested startet Panorama Agency i 1996, og har drevet med agentvirksomhet internasjonalt i omtrent 15 år. Firmaet har base i København og i New York, og samarbeider med flere castingbyråer i både New York, Los Angeles og London.

— Agnes har hatt et kort opphold i både Los Angeles og i London. Det er stor interesse rundt henne internasjonalt. "Kon-Tiki" er et stort utstillingsvindu for Agnes, for å komme seg utenfor Norges grenser, sier Seested.

Kittelsen er i godt selskap i Panorama Agency. Charlotte Munck ("Anna Pihl"), Thure Lindhardt ("Engler og Demoner"), Mille Dinesen ("Nynnes dagbok") og den danske supermodellen Helena Christensen er blant klientene, samt norske Nicolai Cleve Broch, Kristofer Hivju, Tobias Santelmann, Mariann S. Ottesen og Jon Øigarden. Det var det danske firmaet som sørget for at Hivju fikk sine roller i HBO-suksessen "Game of Thrones", Will Smiths "After Earth" og at Santelmann ble en del av Hollywood-filmen "Hercules – The Thracian Wars" og BBC-serien "Moving On".— Både USA og England ser nå til Skandinavia, og det kan skje mye spennende i tiden fremover, sier den danske agenten.

- Matcher utenlandske kolleger

Gjennom det danske firmaet har Kittelsen fått en rolle i den amerikansk-norske filmen "The Swimmer", som skal spilles inn til høsten.

— Det blir min første engelskspråklige film, hvis vi ser bort fra den engelske versjonen av "Kon-Tiki", samt at det er amerikansk regissør og produsent. Det blir gøy å jobbe mot et annet marked, sier hun.- Jeg har stor tro på Agnes. Hun har et periodeansikt, og kan bære både en kvinne fra 1940 og en moderne kvinne. Samtidig kan hun både gjøre tunge dramatiske roller og komiske roller. Hun har et særlig talent, er topp profesjonell og matcher sine kolleger internasjonalt på høyeste nivå, skryter Seested.

Kittelsen var tidligere i år sentral i en reklamefilm for et internasjonalt gamblingselskap. Det skapte reaksjoner, og sørlendingen fikk kritikk fra flere hold.

— Jeg fortsetter som jeg alltid har gjort. Jeg har ikke noen annen kommentar til saken enn det, sier Kittelsen.