Ulovlighetene ble avdekket da ekteparets bedrift gikk konkurs våren 2012. En gjennomgang av selskapets konto viste at store summer hadde blitt brukt til å betale for blant annet mat, hudpleie, alkohol, reiser og klær.

Forholdene ble kjent for politiet da bobestyrer Kai Knudsen leverte sin sluttinnberetning i desember 2013. ## Fikk strafferabatt

Sist uke møtte det tiltalte ekteparet i Kristiansand tingrett. Begge har erkjent utroskapet i avhør og kom med en uforbeholden tilståelse i retten. Mannen erkjente også å ha underslått 187.394 kroner fra en speidergruppe han ledet fra 2010 til 2014. Underslaget ble anmeldt av speidergruppa høsten 2014. Kristiansand tingrett har gitt både mannen og kvinnen strafferabatt på grunn av de uforbeholdne tilståelsene. Retten la til grunn at det store beløpet tilsier at begge i utgangspunktet bør dømmes til ubetinget fengsel, men lang liggetid hos politiet førte til at deler av straffen ble gjort betinget.

I drøftingen av straffeutmåling viser retten til at ekteparet har et barn sammen som har særlige behov. Det fikk størst betydning for kvinnen, som ble dømt til 120 timers samfunnsstraff i stedet for ubetinget fengsel.

Må betale erstatning

Mannen, som var styreleder i bedriften, ble dømt til åtte måneders fengsel. Fire måneder ble gjort betinget, resten må sones bak murene. Mannen ble også dømt til å betale tilbake 400.000 kroner i erstatning til staten, samt 187.394 kroner til speidergruppa han ledet.

Når det gjelder underslaget mener retten at det er særlig skjerpende at det ble begått mot en ideell forening hvor mannen hadde et tillitsverv. Retten viser dessuten til at foreningen ble påført store belastninger med å rydde opp i ettertid.