To personer ble sittende fastklemt i bilene etter ulykken, men ble etter hvert frigjort. Politiet fikk melding om ulykken klokka 15.30 søndag ettermiddag.

– Totalt tre personer ble fløyet til sykehus med kritiske skader. Samtlige av disse betegnes nå som alvorlig – men ikke lenger livstruende skadd, skriver Sørøst politidistrikt på Twitter ved 1-tiden mandag.

– Kriminalteknikere og ulykkesgruppa er ferdig på stedet. Veien er åpnet for trafikk igjen, opplyser politiet.

En av de skadde ble fraktet til Ullevål sykehus med luftambulanse, mens to andre ble fløyet til Ullevål med Seaking-helikopter. To er kjørt med ambulanse til Sykehuset Telemark i Skien, mens de andre involverte er sendt til legevakten for sjekk. To personer er lettere skadd, mens to har uavklarte skader.

Ulykken startet med at to biler frontkolliderte. Bak hver av disse bilene kom det én bil som havnet i grøfta i et forsøk på å styre unna.

– Det var to personer i den ene bilen som frontkolliderte, og tre i den andre. I de to andre bilene satt det kun fører. Dermed er sju personer involvert, sa oppdragsleder Ole Kamben i Øst politidistrikt til NTB etter ulykken.

Ifølge Telemarksavisa er alle de involverte voksne personer. Den yngste er i 30-årene, mens den eldste er i 70-årene.