André Jørgensen Hofstøl og ØIF Arendal ble cupmestere tirsdag kveld. Foto: NTB scanpix

ØIF ARENDAL — BODØ 23-22 (11-11)

Se nederst i artikkelen for vår live-dekning av kampen

Stillingen var 22-22. I den siste timeout-en, som ØIF-trener Marinko Kurtovic tok med ett minutt igjen, sa keeper Svenn Erik Medhus følgende:

— Ett mål, så lover jeg å redde siste!

Og akkurat det skjedde. Eirik Heia Pedersen kom seg gjennom Bodø-forsvaret og fikk straffekast. André Jørgensen Hofstøl hamret ballen i nettaket, og dermed var ØIF Arendal foran med ett mål i et drama av en håndballkamp.

Med 23 sekunder igjen tok Stig Tore Nilsen sats og smalt til. Men Medhus var med på notene og vartet opp med en fantomredning. Og de jubelscenene som fulgte, de rører ethvert hjerte.

— Dette er helt sinnsykt. Jeg satt på benken i 45 minutter, og var veldig revansjesugen. Da er det ekstremt deilig å få akkurat det når jeg redder de to siste skuddene, sier kristiansanderen Svenn Erik Medhus til TV 2 etter kampslutt.

- Rørt og lykkelig

André Jørgensen Hofstøl fra Arendal har spilt i ØIF i en årrekke. Han scoret hele ni av arendalittenes 23 mål, og satte den avgjørende straffen - som ble vinnermålet.

— Dette er så stort. Jeg er rørt og utrolig lykkelig, sier Jørgensen Hofstøl.

Da Svenn Erik Medhus slet med å redde noe som helst i starten av kampen, kom reservekeeper Kristijan Jurisic inn og storspilte - i likhet med Joachim Christensen, keeperen til Bodø.

— Det er det beste jeg har vært med på. Jeg kom inn og gjorde det jeg er best til, sier Jurisic, og legger til:

— Det er helt greit at Svenn Erik kom inn og gjorde de redningene mot slutten. Det var helt fantastisk!

Snudde i sluttminuttene

Bodø var det førende laget gjennom store deler av kampen, men serieleder ØIF Arendal avsluttet best og vant mennenes cupfinale i håndball 23-22 i Oslo Spektrum tirsdag kveld.

Det er første gang arendalittene spiller en finale i cupen. Og det har Marinko Kurtovic og hans mannskap fått merke den siste tiden. I lagets to siste hjemmekamper har det vært så å si fullt hus i Sør Amfi.ØIF Arendal hadde før cupfinalen møtt Bodø to ganger denne sesongen, og tapt begge. Nordlendingene har dermed stått for to av ØIFs tre tap i år.

ØIF Arendal — Bodø 23-22 (11-11)