Ordren kommer i et brev Riksadvokaten har sendt til alle politimestre i landet fredag, og gjelder saker fra de siste ti årene, skriver VG

I mai skrev avisen at Statens vegvesen har hemmeligholdt 1.548 granskingsrapporter etter dødsulykker på norske veier fra 2005 til 2012. — I første omgang skal politidistriktet selv innhente rapportene og se nærmere på hva som finnes der. De sender sin innstilling til statsadvokaten, som sender det videre til oss, og så er det Riksadvokaten som skal ta endelig stilling til om man skal begjære en gjenåpning. Saken vil da bli sendt over til Gjenopptakelseskommisjonen for behandling der, sier assisterende riksadvokat Knut Erik Sæther til avisen.

Denne uken ble en slik rapport for første gang lagt fram som bevis i retten. Det førte til at en 20-åring som sto tiltalt for bildrap ble frikjent, fordi det i rapporten kom fram at veiforholdene hadde stor betydning for ulykken.

Nå må alle landets politimestre gjennomgå samtlige saker i eget politidistrikt innen 1. mars neste år. Statens vegvesen ønsker ikke å gi noen kommentar til saken nå. (©NTB)