BT har vært på rasstedet i helikopter. Du kan se video på deres nettsider.

Ifølge operasjonsleder Arve Samsonsen ved Vest politidistrikt er et vogntog truffet av steinmassene.

— Vi har hatt kontakt med føreren. Han har meldt fra om skader i en hånd. Steinene som er rast ut i veien skal være tre-fire meter i diameter. Veien er selvfølgelig stengt, sier Samsonsen.

Politiet har ikke fått melding om andre kjøretøyer som er truffet, men kan ikke utelukke noe. Operasjonsleder Samsonsen sier de nå søker med dykkere.

- Dykkere er gått i vannet der inne, for å forsøke å avklare om det er andre biler som er tatt. Vi har ikke fått meldinger om at noen skal være savnet i raset, men vi vil likevel undersøke, for å sjekke, sier han.

Det var klokken 09.30 at politiets operasjonssentral meldte om et stort steinras ved Hyvingstunnelen i Voss. Raset har gått over veien og ut i Bolstadfjorden. Vegtrafikksentralen opplyser at E16 er stengt mellom Trollkonetunnelen og Hyvingstunnelen.

- Fem meter høyt

Drone med operatør er også sendt til rasstedet for å får bedre oversikt. Mannskaper fra brannstasjonene på Voss og Dale er på stedet.

- Det raser fortsatt på stedet. Det gjør at vi ikke har fått gjort så mye ennå, sier Sigbjørn Villanger ved 110-sentralen.

Jord, stein og trær

Arne Tyssen bor i Tyssevegen på andre siden av fjorden fra der raset har gått.

— Jeg ser bort på raset nå og det ser ut til å være over 100 meter bredt. Raset har gått over veibanen og ned i sjøen, sier han.

Tyssen sier at raset består av jord, stein og skog. Hans nabo, Knut Tyssen legger til at det er ligger i hvert fall to til tre meter med stein og jord over veibanen.

Omkjøring via fylkesvei 7

Vegtrafikksentralen melder at omkjøring anbefales via fylkesvei 7 Hardanger. Entreprenør er være på vei til stedet for å begynne ryddearbeidet.

— Vi har ingen kamera rundt stedet der raset har gått, så vi vet foreløpig ikke om kødannelsen er stor, sier operatøren ved vegtrafikksentralen.

Politiet skriver på Twitter at veien trolig vil bli stengt i lengre tid.

- Ble møtt av en kraftig støvsky

Ifølge innsatsleder Frank Listøl på stedet var det en polsk vogntogsjåfør på vei til Voss med matvarer som ble truffet av raset. Han er sendt til sjekk hos lege i Dale. Både firmaet og vogntoget er norsk.

Innsatsleder Frank Listøl på stedet. Foto: Elise Løvereide

Han ble møtt av kraftig støvsky og se etter hvert flere, stadig større steiner komme mot vogntoget. Da steinene traff, kastet det vogntoget på 22 meter, rundt på siden, sier Listøl. Byggeleder Bente Bergstø fra Statens vegvesen informerer om at omskilting til riksvei 20 nå er på plass.

— Det står også vakter på Tengereid og Voss som dirigerer folk i riktig retning, sier byggelederen.