Den russiske svømmestjernen Julia Jefimova har allerede testet positivt på meldonium og risikerer livstidsutestengelse siden hun har vært utestengt for doping tidligere. Det er kun toppen av isberget, hevder avisen.

Ifølge The Times har det foregått systematisk doping det siste tiåret. The Times hevder at det er Sergej Portugalov, legen som supplerte friidrettsutøverne med doping, som står bak skandalen i russisk svømming. Han skal ha forsøkt i implementere samme dopingregime i de to idrettene.

Portugalov skal blant annet ha presset russiske svømmere til å bruke prestasjonsfremmende stoffer. Avisens kilder forteller om flere forskjellige måter det har skjedd på. Én kilde forteller om salg av medisiner og piller fra et «apotek» under en konkurranse i Moskva.

Russisk friidrett er allerede utestengt fra internasjonale konkurranser på grunn av dopingproblemene. For øyeblikket tyder lite på at de får bukt med problemene innen Rio-OL i august. Nå kan svømmerne stå for tur.

— Det må finnes meningsfulle konsekvenser. Noe annet ville vært urettferdig mot de rene utøverne. Vi vil helst ha med alle land i OL, men det kans ikke skje på bekostning av de rene utøverne, sier Travis Tygart i Det amerikanske dopingbyrået. (©NTB)