På årets kirkemøte fikk Åpen kirkegruppe klart gjennomslag for liturgi for likekjønnet vigsling. Det var et vedtak , fristilt fra lojalitet til hva Guds ord sier om saken.

Les også :

Vedtaket kom likevel ikke som en overraskelse på dem som har iakttatt kirkens neglisjering av Skriftens tale i andre trosspørsmål. Den norske kirkes ulike råd uttaler seg fra tid til annen i nasjonale og internasjonale fora om spørsmål vedrørende den gjenopprettede staten, Israel og har kommet med uttalelser, som for noen ofte oppleves som sterkt kontroversielle, bl-a. om den årlige «Christ at the Checkpoint»-konferansen i Betlehem, som lærer at Jesus var en palestinsk frihetskjemper!

Det er helt i tråd med president Abbas sin løgnpropaganda. Hans antisemittisme har almenn oppslutning i brede lag av befolkningen i «Palestina», og utrolig nok også i FN, som Abbas nå ber om hjelp fra. Han ønsker å opprette en palestinsk stat på «Vestbredden», noe de ikke har greid i 5 kriger. I alle krigene kunne Israel en gang for alle ha knust «slangens hode», den antisionistiske ideologi slik de allierte gjorde i 1945 da de knuste den nazistiske ideologi — med sitt krav om en «betingelsesløs kapitulasjon». FN og stormaktene i Sikkerhetsrådet har hver gang hindret Israel i å bruke denne strategien.

Kirkenes Verdensråd og vårt hjemlige Mellomkirkelig Råd, og endog noen av våre biskoper, spiller på lag med palestinerne, som mer eller mindre åpenlyst, ønsker Israel erstattet av Palestina, landet Arafat oppfant i 1964. Kristne palestinske ledere og deres fotfolk deltar i den Israels-fiendtlige propagandaen sammen med sine genetisk beslektede muslimske brødre og hyller fremdeles Arafat som en stor frihetskjemper. De har feiret nakba-katastrofen, hver 14. mai siden 1948. Kirkenes Verdensråd og vårt hjemlige Mellomkirkelig Råd, og endog noen av våre biskoper, spiller på lag med palestinerne, som mer eller mindre åpenlyst, ønsker Israel erstattet av Palestina, landet Arafat oppfant i 1964. Lederne for palestinske kristne med sterke antiisraelske sympatier har sine sentra i Jerusalem og i Betlehem, representert henholdsvis av Lutherske Verdensforbunds leder, biskop Munib Younan i Jerusalem, og president ved Bethlehem Bible College i Betlehem, Bishara Awad. Den norske kirke og andre norske kirkesamfunn samarbeider med disse organisasjonene og deres ledere. Deres uttalelser om Israel er like fristilt fra Bibelens tale som vedtaket på årets kirkemøte! Og like fristilt som Nasjonenes Forbund og FN i 94 år har vært fra San Remo-vedtaket fra 1922, som den førstnevnte verdensorganisasjonen i sin tid selv var med på å vedta!