Laget hadde ikke vunnet siden 11. mai og måtte søndag klare seg uten Fred Friday som er forsvunnet til Alkmaar. Keeper Arnold Origi var imidlertid tilbake mellom stengene og LSK-laget virket plutselig bunnsolide bakover.

Fremover på banen hadde Kristinsson helt tydelig gitt sitt lag beskjed om å stå med offensiv markering og nekte Strømsgodset å spille seg ut bakfra. Det ga avkastning.

Lillestrøm kjørte fullstendig over et meget tamt Godset-lag, som for øvrig måtte klare seg uten en brennhet Muhamed Keita (skade), i første omgang og kun Espen Bugge Pettersen hindret 2-0-ledelse allerede etter 15 minutter. Både Frode Kippe og Erling Knudtzon fikk sjansen på hodet etter et ettertrykk på en corner, men begge forsøkene ble avverget av Strømsgodsets burvokter.

Bassel Jradi er på lån hos Lillestrøm fra Strømsgodset og var svært nære å score mot sin opprinnelige klubb. Et elendig Pettersen-utspill ble snappet opp av kantspilleren, men på vei alene gjennom ble han felt av en Godset-forsvarer. Dommer Tore Hansen valgte imidlertid å holde fløyta nede.

Idet lagene virket å gå til pause på 0-0, kom endelig scoringen på Åråsen. (©NTB)