Gjestene fra Aalesund kom ikke best i gang på Marienlyst, men det var likevel Aalesund som tok ledelsen i kampen. Allerede etter fem minutter klarte Mustafa Abdellaoue å sende de oransje foran. Han fikk ballen etter at Aalesund hadde brutt et Strømsgodset-framspill med en heading.

Ballen havnet etter hvert hios Abellaoue som grep sjansen som bør og scoret utakbart for Espen Bugge Pettersen i Godset-målet.

Men allerede drøye ti minutter senere skapte Muhamed Keita balanse i stillingen med et flott skudd etter at han hadde fintet unna en Aalesund-forsvarer. Et flott mål av Keita som måtte forlate banen like før slutt med en liten skade.

Etter å ha ligget under med 0-1 etter bare fem minutter, var det plutselig hjemmelaget som var i føringen vel 20 minutter senere. Midtstopper Kim André Madsen presset på foran Aalesund-målet på en dødball. Det endte med et selvmål som mange ville gi til nettopp Madsen, som aldri hadde scoret i eliteserien tidligere.

Det har han fortsatt ikke, men uten det presset han la på Aalesund-spillerne, er det ikke sikkert det ville blitt scoring, så han var nær. (©NTB)