FBI-direktør James Comey vil til tross for dette ikke anbefale at det tas ut tiltale mot Clinton, som etter alt å dømme blir nominert til Demokratenes presidentkandidat. Ifølge Comey er det ikke funnet bevis for at Clintons lemfeldige omfang med hemmeligstemplet informasjon har vært et bevisst lovbrudd.

— Enhver fornuftig person i utenriksminister Clintons stilling eller de som hun korresponderte med, burde visst at systemet ikke var et sted for disse konversasjonene, fastslår Comey

Han påpeker at det også er mulig at personer som er fiendtlig innstilt til USA kan ha fått tilgang til hennes epostkonto.

Av de i alt 30.000 epostene som FBI har gått gjennom, inneholdt 110 hemmeligstemplet informasjon, opplyste Comey på en pressekonferanse i Washington tirsdag. Blant disse er det både sendte og mottatte eposter.

FBI er nå ferdig med etterforskningen av Clintons private epostserver og sender saken videre til justisdepartementet. Justisminister Loretta Lynch har på forhånd sagt at hun kommer til å følge FBI-sjefens anbefaling. (©NTB)