Kilden opplyser til nyhetsbyrået AP at etterforskere ønsker å få brakt på det rene hvorvidt Prince døde av en overdose, og at de undersøker hvilke legemidler han hadde hjemme hos seg. I tillegg ønsker politiet å vite om det var en lege sammen med Prince om bord på flyet som måtte nødlande i Illinois under en uke før artisten døde.

Prince ble ifølge kilden funnet bevisstløs på flyet, og ble behandlet av ambulansepersonell mens flyet sto på rullebanen på flyplassen i byen Moline.

Artisten skal ha fått en injeksjon med legemiddelet Narcan av ambulansepersonellet, et stoff som ofte brukes ved mistanke om overdose av opioider.

Episoden med nødlandingen ble avdramatisert av medarbeidere av Prince som opplyste at han hadde influensa. Dagen etter holdt Prince en konsert og forsikret fansen om at formen var fin.

Prince ble funnet død i heisen i hjemmet sitt utenfor Minneapolis 21. april. AP har også snakket med en annen politikilde, som opplyser at det ble funnet reseptbelagte medisiner hjemme hos artisten denne kvelden. (©NTB)