Den tidligere generalen var utenriksminister i George W. Bushs første presidentperiode, og det er dermed hans eget parti han nå mener er i ferd med å rase sammen.

— Vi må alle begynne å stemme for USA, ikke stemme på partiene våre. Trump tar inn vann. Han har verken en republikansk eller engang en konservativ filosofi. Vi trenger en revolusjon, og den kommer til å begynne med at det republikanske partiet slik vi kjenner det, bryter sammen, skriver Powell til en tidligere rådgiver.

— Det er ikke nødvendig å diskutere dette med deg, men Trump er en skam for landet og en internasjonal paria. Å fortsette å kalle ham idiot, bare oppildner ham, skriver han om republikanernes presidentkandidat.

I epostene fra Powell som nå er lekket, skriver han også at han setter lite pris på at Hillary Clinton forsøker å likestille sin bruk av en privat epostserver mens hun var utenriksminister med hans bruk av privat epost da han hadde det samme embetet.

Buzzfeed News var tirsdag først ute med å omtale Powells eposter, som ble lekket ut på nettstedet DCLeaks.com. Den 79 år gamle tidligere statsråden og forsvarssjefen har ikke svart på henvendelser fra Buzzfeed om å kommentere de lekkede meldingene. (©NTB)