KRISTIANSAND: — Det ser ut som en trommel med flerkamret kabelrør som ligger og flyter løst, sier produksjonssjef Ole Olsen i Hallingplast.

Olsen har har fått oversendt bildet Roger Edvardsen tok lørdag, som har skapt spekulasjoner blant leserne om hva den flytende tingen kan være.

Les også:

Olsen sier til Fædrelandsvennen at slike tromler ikke skal flyte fritt på sjøen.

— Ikke normalt

- Det er hvert fall ikke normalt at en trommel skal spoles ut på dette viset. Hvis noen har en båt, så er det bare å kjøre ut for å se. Det er entreprenører som har ansvaret, sier Olsen.

Fædrelandsvennen tok søndag kontakt med Olsen i Hallingplast etter at flere personer i kommentarfeltet under vår første sak hadde spekulert i om det kunne være en rør-trommel. Ettersom Hallingplast blant annet jobber med produksjon av pe-rørsystemer, ble Olsen kontaktet for å muligens kunne gi et svar på hva dette kunne være. Hallingplast har ikke noe med gjenstanden i sjøen i Kristiansand å gjøre.

— Vi produserer svært lite av slike kabelrør som dette. Det er det andre firmaer som gjør, sier Olsen.

Ble oppdaget lørdag

Det var lørdag morgen at Roger Edvardsen fotograferte den grønne gjenstanden utenfor Odderøya.

— Jeg hadde kamera med meg og tok et bilde, men hadde dessverre ikke telelinse. Først trodde jeg at det satt noen måker på den, men når jeg ser på bildet etterpå ser jeg at det er noe annet, sa Edvardsen. Han lurer på om det kan være en form for måleinstrument noen har mistet.

Flere forslag om hva gjenstanden kunne være har kommet inn det siste døgnet. Andre forslag har vært varslingssystem for vannstigning, vannspreder, ubåt - til og med stupetårnet fra Hamar er blant forslagene.

— Hvis røret flyter løst, bør det dras inn til land igjen. Det er ikke bra at noe slikt flyter fritt på sjøen, sier Olsen.