Bomben rammet en pansret buss med tyrkiske politifolk og sju PKK-fanger, opplyser regionsguvernørens kontor i en pressemelding.

Det statlige nyhetsbyrået Anadolu var tidlig ute med å anklage det forbudte kurdiske arbeiderpartiet PKK for angrepet tirsdag ettermiddag. Bilbomben gikk av i nabolaget Baglar, som tidligere i vår ble satt under portforbud mens tyrkiske styrker kjempet mot væpnede kurdere der.

45 mennesker, hvorav 12 politifolk og 33 sivile, ble såret, ifølge guvernøren. Tre av ofrene døde siden på sykehus, men myndighetene opplyser ikke hvorvidt de drepte var sivile, politifolk eller fanger.

I mars ble sju politifolk drept i et bombeangrep i Diyarbakir. PKK og andre væpnede kurdiske grupper har siden en skjør fredsprosess kollapset i fjor sommer, utført en lang rekke angrep mot politi og militære mål.

Tyrkiske myndigheter har i samme periode utført massive luftangrep mot PKK-mål sørøst i Tyrkia og i Nord-Irak. Hæren har innført portforbud og gått inn med stridsvogner i kurdiskbefolkede områder under dekke av å nedkjempe opprørere, men offensiven har kostet flere hundre sivile menneskeliv. (©NTB)