– Dette er en gladmelding til alle som liker å danse og feste. Mark Ronson har de siste årene bevist seg som en stødig og innovativ leverandør av catchy låter det er umulig å stå stille til. Stemningen på Groos kommer til å koke, både på scenen og blant publikum, sier Toffen Gunnufsen, daglig leder og bookingansvarlig i Skral, i en pressemelding.

Mark Ronson Foto: NTB Scanpix

DJ-settOnsdag 13. juli avslutter engelskmannen festivalen med et DJ-sett på Groos i Grimstad.

— Det blir ikke fullt band med trommer, men et elektronisk sett. Han vil også ha med seg noen gjesteartister, men hvem det er, er ikke klart ennå, sier Gunnufsen til Fædrelandsvennen.

- Kommer Bruno Mars?

— Haha, nei, han kan jo fylle Telenor Arena! Nei, det er som da Disclosure spilte på Hove. De tok ikke med seg Sam Smith. Vi forholder oss til en kapasitet på 6.500, svarer Gunnufsen.

Youtube-hit

Mark Ronson (40) er en engelsk musiker, DJ, sanger og plateprodusent. Han debuterte med plata Here Comes the Fuzz i 2003. I år gav han ut plata Uptown Special, med en rekke gjesteartister. Låta Uptown Funk med Bruno Mars er sett over 1,2 milliarder ganger på YouTube. Albumet er nominert til Grammy for 2015.

Fædrelandsvennens musikkanmelder Gunn-Hilde Erstad kalte plata vinterens festalbum, og ga terningkast 5:

— Mark Ronson har med hjelpav kjente venner, skapt et heftig og variert album. Han viser lekenhet i sin produksjon, men samtidig oser det av detaljert perfeksjon. På lytteren brer smilet seg fort over ansiktet og det er bare å la seg rive med. Dette er et skikkelig festalbum, skrev hun i sin anmeldelsei januar.

- Blir sikkert god stemning

Erstad sier følgende om bookingen:

- Uptown Special var 2015 sitt store partyalbum, og noen av låtene på plata er fortsatt på topplistene. Det blir sikkert god stemning på Skral.

I 2015 medvirket Ronson også i dokumentaren Amy , om hans avdøde venn og artist Amy Winehouse.

Lunkne live-anmeldelser

Mark Ronson hylles uten tvil som plateprodusent, men anmeldelsene fra hans konserter i sommer har vært blandede.

- Mark Ronson er mange ting, men en soloartist er han ikke, skrev The Sydney Morning Herald.

— En hyllest til Amy Winehouse ble emosjonelt, i et ellers kaotisk sett, skrev The Telegraph om Ronsons konsert på Glastonbury i sommer.

- Blir en fin avslutning

Toffen Gunnufsen har selv sett Ronson live, og omtaler ham som en dyktig musiker, men understreker at Mark Ronson kommer med et DJ-sett til Skral.

- Mark Ronson er kanskje ikke like kjent som noen av låtene sine, som Uptown Funk for eksempel. Hva tenker du om det?

- Det er jeg ikke bekymra over. Folk er mer opplyste enn man tror. Skiva hans er en av de mest spilte i Norge i år, og han har en rekke kjente låter. Nå får folk se originalen på scenen .Jeg tror det blir en kjempefin avslutning på Skral.

Skral går av stabelen 12. og 13. juli på Groos i Grimstad. Det er også et eget klubbkonsept i sentrum nattestid.

Fra før er Of Monsters and Men, Ane Brun, Sonny Alven, Astrid S, Sondre Justad og Band of Gold annonsert til festivalen.

Flere artister vil bli annonsert.

I fjor headlinet blant andre Mew og D'Angelo festivalen.