— Wow, det var gøy. Jeg er strålende fornøyd med alt: Det akustiske, det rocka, strykekvartetten, publikum, stemningen, alt.

Det sier Stein Roger Sordal etter comebacket med Green Carnation på Eikerapen torsdag kveld.

Bandet spilte sammen for første gang på åtte år på den spektakulære scenen under demningen i Åseral.

— Hva var kveldens høydepunkt for dere?

— Vi pratet litt om det etterpå og syntes egentlig alt hadde noe ved seg. Men det var veldig gøy å spille deler av «Light of Day...»-skiva igjen - i en nedstrippet og livevennlig utgave. Og det største høydepunktet var naturligvis publikum og fansen.

Blodfans

Ifølge arrangørene var det nesten 600 mennesker til stede på gjenforeningen. Det mener Sordal er godt over forventningene, siden konsertscenen ligger i et svært perifert område.

— Det var i overkant av det vi hadde håpet på. Ikke minst siden det kom så mange langveis fra, sier GC-bassisten, og sikter til blodfans fra flere kontinenter. Fædrelandsvennen snakket for eksempel med Przemek Dojlidko og Anna Nardelli fra Polen som hadde tatt turen til Norge ens ærend for å se Green Carnation. De slo fast at de kunne betalt hva som helst for å få se bandets comeback-konsert.

— Det er en veldig ydmyk greie det der, å få oppleve at folk fra andre land tar turen for å se oss. Vi har opplevd det andre steder også, når vi har spilt i USA, Canada eller på europaturneer, at folk reiser langt, sier Sordal, som også tok seg tid til å treffe fansen før og etter konserten.

— Det var sterke møter med fans fra hele verden. Det er stort for oss å treffe enkeltsjeler som er veldig dedikerte og det er ekstremt viktig for oss å vise hvor takknemlige vi er for at de kommer, sier han.

Kanskje nye låter

Stein Roger Sordal Foto: EVA MYKLEBUST

Sordal forteller at alt gikk etter planen i comebacket. Han fremhever Bjørnar Skutlaberg og Ove Nesheim på lys og lyd, som gjorde sitt til at den aller siste konserten under demningen ble en spektakulær opplevelse for publikum.— Jeg har sett opptak fra konserten og lyd og lys var helt vilt bra. Dette er noe jeg setter mer og mer pris på etter hvert som jeg blir eldre. Jeg legger merke til det når noen virkelig kan jobben sin.

— Og nå skal bandmedlemmene sette seg ned og diskutere fremtiden?

— Vi har snakket litt om den allerede. Vi har åpnet for å gjøre noe mer, men vi har ikke lyst til å ha konserter på en brun klubb bare for å spille. Vi vil gjøre noe ekstraordinært og det er ikke alle scener som får plass til hele showet vårt.

— Folk vil vel ha nye låter også?

— Terje (Vik Schei, gitarist) og jeg har snakket om å skrive noe nytt og vi er begge innstilt på det. Men det skjer mye i disse dager, så vi får se når høsten kommer om vi er der vi var - eller om vi er helt ute. Jeg kan ikke garantere noe, men konserten ga mersmak. Det er lenge siden jeg har spilt såpass rocka ting, og jeg hadde nesten glemt hvor mange flotte folk som liker musikken vår, sier Sordal.