Kjære Fædrelandsvennen v/sjefredaktør Eivind Ljøstad.

Som troende muslim vil jeg gjøre det helt klart at det nylige massedrapet i Orlando er en uhyrlig, kriminell handling som ikke på noen måte kan forklares med eller er akseptabel innenfor rammene av tradisjonell islam.Islam har, i likhet med kristendommen og jødedommen, et konservativt verdisyn med ekteskapet mellom mann og kvinne som samfunnets grunnsten. Dette kan på ingen måte forklare eller unnskylde drap.

Det er ifølge islam forbudt å sjikanere, skade eller drepe en person på grunn av vedkommendes seksuelle legning eller andre personlige forhold. Alle mennesker er skapt av Gud og skal behandles med barmhjertighet.Det er enhver muslims religiøse plikt å beskytte menneskeliv.

Les også :

Dette er grunnleggende prinsipper i vår religion som jeg vet at ledelsen i moskeen her i Kristiansand ved imam Akmal Ali og muslimer her på Sørlandet vil stille seg bak.

I forbindelse med den tragiske skytingen i Orlando er det er sendt ut pressemeldinger fra en rekke større, muslimske institusjoner verden over, hvor det tas tydelig avstand fra massedrapet.

Sjokk, medfølelse og sterk fordømmelse kommer blant annet fra det nordamerikanske ISNA — Islamic Society of North America: Umiddelbar og kraftig fordømmelse var reaksjonen også fra det fremstående egyptiske Dar al-Iftaa (rådet for religiøse meninger) tilknyttet det mer enn tusenårige Al-Azhar Universitetet i Egypt, som er blandt de eldste og teologisk mest prestisjetunge, islamske utdannelsesinstitusjoner i den muslimske verden:

Gjerningsmannen må selv stå til ansvar for sin handling. En slik uhyrlig handling er ikke forenlig med islam eller noen annen religion.

Mine tanker og bønner går til ofrene og deres pårørende.