Politiet har blokkert gaten utenfor huset der de åtte barna ble funnet døde. Politiet har blokkert gaten utenfor huset der de åtte barna ble funnet døde. Foto: NTB scanpix

Åtte barn funnet drept i bolighus i Australia

Det er uklart hvem som drepte åtte barn i en forstad i Queensland nordøst i Australia fredag, men politiet sier situasjonen er under kontroll.

Barna, som var i alderen 18 måneder til 15 år, skal ha blitt drept med kniv. Det er fortsatt ikke klart hvem som drepte dem, men politiinspektør Bruno Asnicar i byen Cairns antyder at ingen er på frifot:

– Slik situasjonen er nå, er det ingen grunn til at folks la være urolige, utover det at dette er en tragisk hendelse, sier han på en pressekonferanse.

Politiet rykket ut til forstaden Manoora like før klokken 11.30 fredag formiddag da de fikk melding om at en kvinne var alvorlig skadd. I huset fant de åtte døde barn.

– Ofrene var søsken

Flere medier melder at barna ble knivstukket, men politiet har ikke bekreftet opplysningen. LokalavisaCairns Postskriver at barna skal ha blitt knivstukket og kvalt.

En 34 år gammel kvinne er brakt til sykehus med skader. Tilstanden hennes er stabil, og hun bistår nå politiet i etterforskningen, heter det videre.

Det australske nyhetsbyrået AAP har snakket med kvinnens kusine, som forteller at alle barna var søsken, og at kvinnen var deres mor. Barnas 20 år gamle storebror fant sine brødre og søstre døde da han kom hjem til huset, ifølge AAP.

– Det er bare ikke til å tro. Jeg fikk akkurat vite om de stakkars barna, sier kusinen.

Abbott: – Ubeskrivelig forbrytelse

Sky News melder at en stefar også skal ha bodd i huset, men at det ikke er kjent hvor han befinner seg.

Tragedien er den andre som rammer Australia på under en uke. Mandag endte en dramatisk gisselsituasjon i Sydney med at to gisler ble drept. Statsminister Tony Abbott omtaler hendelsen som hjerteskjærende.

– Enhver forelder må kjenne på sorgen over det som har skjedd. Dette er en ubeskrivelig forbrytelse. Over hele landet kommer det til å felles tårer og bes bønner for disse barna i kveld, sier Abbott i en pressemelding.

Politiet har kontroll

– Situasjonen er under god kontroll. Ingen andre i nærmiljøet bør ha grunn til bekymring, sier politiinspektør Bruno Asnicar.

Det er for tidlig å si noe om hendelsesforløpet, påpeker han.

– Ingen får tilgang til åstedet før våre kriminalteknikere er ferdige, og før det er gjort, er vi ikke i stand til å fastslå noe, sier Asnicar.

Han understreker at detaljene fortsatt er uklare, og at tallet på døde kan gå opp eller ned.

Australske medier melder at området er beryktet blant innbyggerne for å ha en høy kriminalitetsstatistikk, og at det overveldende flertallet av forstadens befolkning er urinnvånere.

Manoora ligger en ti minutters kjøretur unna sentrum av Cairns, en tropisk by på Australias nordøstkyst med drøyt 150.000 innbyggere.