I statsbudsjettet var det ikke oppgitt hvor mye staten sparer på omleggingen. Omfanget er først blitt kjent etter at regjeringen svarte på et budsjettspørsmål fra Venstre, skriver Bergens Tidende.

Regjeringen kutter i barnetillegget for uføretrygdede ved å fjerne den behovsbaserte maksimalsummen på 35.000 kroner og erstatte den med et standardisert tillegg på 7.020 kroner i året. Kuttet iverksettes fra 2016 med en gradvis nedtrapping til 2018. Innsparingsbeløpet på 590 millioner kroner oppnås først i 2019, skriver finansminister Siv Jensen i svaret til Venstre.

Venstres stortingsrepresentant, Sveinung Rotevatn, sier partiet støtter arbeidet med å få flere i arbeid, men ikke på bekostning av de svakeste:

— Regjeringen foreslår et gedigent inntektsbortfall for sårbare grupper. Dette går vi ikke inn for. Helheten i budsjettet er ikke god for de sårbare gruppene, sier Rotevatn.

Alle opposisjonspartiene går mot forslaget - inkludert regjeringens støttepartier, Kristelig Folkeparti og Venstre. Statsminister Erna Solberg (H) kan vente seg det første oppgjøret under den muntlige spørretimen onsdag formiddag. (©NTB) (©NTB)