Cathrine Sordal er filmanmelder i Fædrelandsvennen.

Første del av filmåret 2016 har vært preget av snakk om filmene fra 2015 på grunn av de store prisutdelingene i USA som Oscar og Golden Globe, men noen godbiter i 2016 har vi jo allerede fortært som «The Hateful Eight», «The Revenant» og «Dead Pool». De to førstnevnte var imidlertid i høyeste grad en del av filmåret 2015, siden de begge var nominert til flere Oscar-priser, så nå har jeg lyst til å rette blikket mot noen av godbitene vi har i vente utover våren. Allerede denne uken er det nok mange som gleder seg til den tredje filmen i «Divergent»-serien, «Allegiant», som baserer seg på bokserien med samme navn av Veronica Roth. Det er nok også mange som har forventninger til den nye superheltfilmen «Batman v Superman: Dawn of Justice» som har premiere 25. mars. Henry Cavill fortsetter i rollen som Supermann, men i rollen som Batman har de castet Ben Affleck.

1. april er det klart for filmen som er basert på den sanne historien om den britiske skihopperen Eddie the Eagle. I rollen som Eddie finner vi Taron Egerton («Kingsman: The Secret Service») og i rollen som hans uortodokse trener finner vi Hugh Jackman. For de som likte eventyrfilmene «Snow White and the Huntsman» (2012) og «Maleficent» (2014) kan de glede seg til 8. april da «The Huntsman: Winter’s War» har premiere med stjerner som Charlize Theron, Emily Blunt og Chris Hemsworth. «Jungelboken» har premiere 15. april, og med regissøren til «Iron Man» bak spakene kan det vel ikke annet enn å bli spennende. Og når vi først er i april kan vi nevne «Pyromanen» 22. april, basert på Gaute Heivolls roman «Før jeg brenner ned», og «Captain America: Civil War» 27. april.

6. mai er politimennene fra Avdeling Q tilbake («Kvinnen i buret», «Fasandreperne») i filmen «Flaskepost fra P». Filmene baserer seg på den danske forfatteren Jussi Adler-Olsens krimbøker. «X-Men: Apocalypse» har premiere 20. mai, og Alice reiser tilbake til Wonderland 27. mai. «Alice Through the Looking Glass» er en oppfølger til «Alice in Wonderland» fra 2010, og ja, Johnny Depp er igjen på plass som the Mad Hatter.

Mai byr også på en sjelden perle, «Den lille prinsen». Filmen er basert på den klassiske, franske barneboken med samme navn av Antoine de Saint-Exupéry fra 1943. Så innimellom nytelsen av alt det deilige vårværet vi har i vente, ta deg en tur innom kinosalen også.