Er du på vei til Haiti, eller kjenner du noen som skal dit? Tips oss på telefon +47 38 11 33 80 eller tips@fvn.no.

OSLO: Den savnede er en mann i 60-årene fra Arendal, som er på reise i Haiti.

— Vi har fått informasjon om en håndfull personer som vi mener har vært eller er i området. Av disse har vi vært direkte eller indirekte i kontakt med de aller fleste, sier kommunikasjonsrådgiver i UD, Cecilie Willoch, til Aftenposten.no.

UD ble varslet av mannens familie i går kveld. Ifølge Willoch jobber de aller fleste nordmennene som besøker øya i bistandsorganisasjoner.

Sønnen til den savnede mannen forteller til VG Nett at han meldte faren savnet etter at han ikke greide å komme i kontakt med faren etter at jordskjelvet rammet Haiti.

— Han har tidligere jobbet i Haiti, men nå var han der på ferie, forteller sønnen.

Kriseteam i beredskap

Mannen ble i dag meldt formelt savnet ved Arendal politistasjon.

— Vi ble varslet av Kripos i går kveld. Han ble meldt formelt savnet av sønnen i dag, sier etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen ved Arendal politistasjon til fvn.no.

Reiersølmoen opplyser at det videre arbeidet blir håndtert av Kripos og UD.

UD har varslet Arendal kommune, som har satt sitt kriseteam i beredskap.

— Hvis det er personer som kjenner vedkommende, pårørende eller venner som ønsker samtale og oppfølging - så er det bare å ta kontakt med kommunen og vi vil stille opp, sier enhetsleder Reidun Midtun i Arendal kommune til NRK .

Kjetil Elsebutangen ved UDs informasjonsavdeling sier til NTB at de fortsetter arbeidet med å få kontakt med den savnede mannen i Haiti.

Frykter 500.000 døde

Norges ambassade i Venezuela har ansvaret for Haiti, men vi har en konsul på øya. Han er ifølge Willoch imidlertid på reise, og befinner seg ikke i landet nå.

— Det er vanligvis få nordmenn i Haiti. Vi har ingen sikker oversikt over antallet nordmenn på reise til enhver tid, sier Willoch.

Departementet har vært i direkte eller indirekte kontakt med nordmenn de vet er eller har vært i Haiti. Det har ikke kommet meldinger om flere savnede nordmenn.

Statsminister Jean-Max Belrive, som har reist gjennom de ødelagte områdene både tirsdag og onsdag, mener at så mange som 100.000 mennesker kan ha mistet livet, melder NTB.

Andre anslag er høyere - opp mot en halv million ofre.