Adecco erkjenner at forholdene ved Greverud sykehjem i Oppegård og Midtåsen sykehjem i Oslo kvalifiserer til at kommunene hever kontrakten, går det fram av en pressemelding fra konsernsjef Anders Øwre-Johansen onsdag ettermiddag.I etterkant av avsløringene knyttet til Ammerudlunden sykehjem startet Adecco Norge en fullstendig revisjon av alle Adecco Helses fem sykehjem. Nå viser det seg at praksisen også andre steder har vært en annen enn forutsatt.

– Det er dessverre gjort funn av en slik karakter at vi anser at kommunene har rett til å heve disse kontraktene. Adecco Helse jobber uavhengig av dette med å rette alle avvik, og fortsetter sin gransking med uforminsket styrke, skriver Øwre-Johansen.

Ifølge pressemeldingen har direktør Bård Kristiansen i Adecco Helse erkjent at han har visst om forholdene over lang tid. Han har nå fratrådt sin stilling.

– Vi vil gjøre vårt ytterste for å rydde opp og samarbeide med kommunene for å avklare videre drift av sykehjemmene og eventuelt sikre en så god overgang som mulig. Våre ansatte har opplevd mye støtte, spesielt fra pårørende, noe vi setter stor pris på, sier Øwre-Johansen. (©NTB)