Ifølge politiet klarte flere tungt bevæpnede menn å ta seg inn i luksushotellet Hotel Intercontinental Kabul. Øyenvitner forteller at det er hørt både skyting og eksplosjoner inne fra hotellet.

— Det pågår fortsatt skyting inne på hotellet. Flere polititjenestemenn er skadet, sa krimsjef Mohammad Zahir i Kabul til nyhetsbyrået AFP ved 21-tiden norsk tid.

Ifølge det afghanske nyhetsbyrået Tolo skal minst ti personer være drept i angrepet, men dette er så langt ikke bekreftet.

Støre hjemme fra Afghanistan

Norges utenriksminister Jonas Gahr Støre har vært i Afghanistan, men kom tilbake i Norge i går.

Det er foreløpig ikke kjent om det er noen norske statsborgere på hotellet.

— Denne hendelsen er såpass fersk at det er for tidlig å si noe om hvorvidt det er nordmenn involvert. Ambassaden har beredskap for å følge opp denne type situasjoner, og de vil forsøke å avklare hvorvidt det kan være nordmenn involvert, sier pressevakt i UD, Marte Lerberg Kopstad, til Aftenposten.no.

Selvmordsbombere

Det skal være brukt minst to selvmordsbombere i angrepet, skriver nyhetsbyrået Reuters, som siterer en politikilde.

Politisjefen i Kabul sier til BBC at sikkerhetsstyrkene brukte ild mot opp til seks selvmordsbombere som skal ha tatt seg inn på hotellet.

— Vi kjemper mot en svært organisert gruppe selvmordsbombere. Vi tror det er seks som kom inn på hotellet, sier en sikkerhetsansatt til TV-kanalen.

En gjest på hotellet sier til nyhetsbyrået AP at angrepet startet da mange av gjestene spiste middag i hotellets restaurant, og plutselig hørte at det ble avfyrt skudd i bygningen.

Taliban skal i en telefonsamtale ha tatt på seg skylden for angrepet, melder AP. En Taliban-talsmann sier det var rettet mot utenlandske gjester på hotellet.

Sperret veiene

Luksushotellet er ett av Kabuls mest populære og blir blant annet brukt av utlendinger og statspersonligheter som besøker landet.

Hotellet har strenge sikkerhetstiltak, og det er ikke kjent hvordan gjerningsmennene har kommet seg forbi sikkerhetskontrollene.

Etter angrepet ble bilveien til og fra hotellet sperret av afghansk politi.

Skjerpet sikkerhet

Sikkerhetstiltakene på de fleste store hotellene i Kabul ble betydelig skjerpet etter angrepet mot Serena Hotel i 2009, der sju mennesker, deriblant den norske journalisten Carsten Thomassen, ble drept.

Tirsdagens angrep kommer få uker før de utenlandske styrkene starter tilbaketrekningen fra Afghanistan. I Kabul er imidlertid sikkerhetsansvaret allerede overlatt til de afghanske styrkene.

Mange har stilt spørsmål ved om afghanerne er i stand til å ivareta sikkerheten på en tilfredsstillende måte.