I april ble 20 HA-medlemmer fra Tyskland, Danmark og Luxembourg stoppet på grenseovergangene og plassert i varetekt da de var på vei til en bursdagsfeiring hos Hells Angels i Stavanger.Hells Angels ønsker ikke at dette skal gjenta seg når klubben i Stavanger skal markere sitt 15-årsjubileum som fullverdige medlemmer i den verdensomspennende organisasjonen.

Derfor ba de 20 medlemmene Oslo byfogdembete nedlegge forbud mot at politiet pågriper dem når de igjen skal til Rogaland for å feire sine norske «brødre», skriver Aftenbladet.no.

Byfogden fant imidlertid ingen grunn til å oppfylle ønsket til HA og mener det vil være et grunnlovsbrudd om domstolen skulle ta kravet til følge.

Hells Angels-medlemmene kommer til å anke torsdagens kjennelse. De håper fortsatt de kan rekke å få en rettsavgjørelse som kan forhindre at norsk politi venter på dem med håndjern ved grenseovergangene.

I april mente politiet, med utgangspunkt i et rundskriv fra Utlendingsdirektoratet (UDI), at de kunne pågripe og bortvise utlendingene fra Norge av hensyn til den offentlige sikkerhet.

Om HA-medlemmene får samme mottakelse som de gjorde i april, er ikke avgjort, opplyser politiadvokat Øystein Paulsen i Rogaland politidistrikt. (©NTB)