Torgeir Børven, Håvard Storbæk og Jone Samuelsen scoret målene for Odd, som aldri har tapt for Stabæk på Fornebu. Etter å ha kjempet seg til tre poeng mot Vålerenga onsdag, kunne Odd-spillerne glede seg over en ny seier på bortebane søndag. Denne gangen valgte skienslaget en litt mer offensiv strategi, men trykk i spillet manglet både verter og gjester. Tilskuertallet var sesongens laveste for Stabæk, og spillet før pause var heller ikke egnet til å glede den nøytrale tilskuer. Etter pause kom scoringene og etter hvert også spenningen.

Odds første scoring fire minutter etter pause var en gedigen keepertabbe av landslagets Jon Knudsen. Fra 30 meter valgte Børven å skyte. Stabæk-keeper Knudsen så utgangen på skuddet, men fikk verken kropp eller hender bak ballen.

I det 69. minutt doblet bortelaget ledelsen. Frisparkekspert Håvard Storbæk traff perfekt via tverrligger og inn. Stabæk byttet inn Alain Ollé Ollé, som reduserte til 1-2, og Torstein Andersen Aase. Sistnevnte brant en sjanse i nesten Fernando Torres-klasse i en god sluttspurt. Men det ble altså Jone Samuelsen som besørget kampens siste scoring i et tomt Stabæk-mål som Jon Knudsen hadde forlatt i et forsøk på å bli målscorer etter corner.

Odd har dermed vunnet fem av de sju siste kampene og klatret helt opp i ryggen på et Stabæk-lag som ser slitent ut. Ett poeng på de fire siste kampene er en svak fasit for laget som var en medaljekandidat for tre uker siden. (©NTB)