1 time og 42 minutter brukte spanjolen torsdag for å sikre seg plass i 3. runde i tennisturneringen Australian Open. Nadals venstrehåndsserver var kraftig forbedret fra åpningskampen mot Marcos Daniel. Verdenseneren vartet opp med 36 vinnere, 21 med forehand.Nadals utrolige rekke i Grand Slam-turneringer imponerer. Han har på rekke og rad vunnet French Open, Wimbledon og US Open. Nå er målet å vinne i Melbourne også. Da har spanjolen alle titlene i Grand Slam-sirkuset samtidig. Det er bare Don Budge og Rod Laver som tidligere har klart nettopp det.

Nå jager Nadal sin andre seier i Australian Open og den tiende totalt i de fire store turneringene. Sweeting var sjanseløs, men får trøste seg med at han nappet med seg noen game i det minste. Kun ett bruddpoeng fikk Sweeting med seg. Det kom i femte game i det tredje settet.

Nadal har tatt seg til minst 3. runde i alle årene han har deltatt i Australian Open. Han merker ingenting til viruset som plaget ham i Qatar.

— For hver dag som går føler jeg meg bedre, og nå er jeg helt frisk. Jeg synes jeg spilte en solid kamp. Et par feil med backhand var alt. Min serve var kraftig bedret fra åpningskampen, og det er jeg fornøyd med, sa Nadal etter sin seier mot Ryan Sweeting. (©NTB)