Hans Anton Helland fra Flekkefjord var en beveget mann på seremoniplass etter at fire år gamle Daily News i karrierens 21. start endelig kunne krysse målstreken først. Som en lillesøster til Viking Arrow har hoppa hatt mye å leve opp til. Storebror kom nemlig på hele trav-Norges lepper da han i 2015, med snaut 50.000 kroner i grunnlag, i to strake seiersløp travet på 1.11-tallet. Lignende prestasjoner av en norskfødt fireåring i dette grunnlaget er det neppe noen som har sett.

– Da Daily News var to år gammel, trodde jeg faktisk at hun skulle bli bedre enn Viking Arrow, men jeg tok nok feil, sa Helland med et smil etter løpet.

Spillerne hadde liten tro på at Flekkefjord-hoppa skulle sikre seg karrierens først truimf, og sendte Daily News avgårde som et sistevalg i V65-spillet. Sammen med kusk Johan Kringeland Eriksen ledet imidlertid hoppa løpet fra start til mål. Vinnertiden ble 1.19,4a/2040 meter.

– Jeg ville i utgangspunktet ned på innerspor, men ingen kom frem til oss og da kunne jeg jo bare sitte i tet. Heldigvis gikk det vår vei i dag, fastslo Kringeland Eriksen.

– Dette var veldig moro, jeg kan ikke si noe annet, fastslo Helland med et stort smil om munnen på seremoniplass.

Nicky Me, her med Eirik Høitomt i sulkyen, stod for en sterk prestasjon da han sammen med Mykland-amatøren Arild Salte vant fra dødensposisjonen. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Sjokkerte spillerne gjorde også Mykland-amatøren Arild Salte. Bak en av feltets minst betrodde hester i det siste V65-løpet, Nicky Me, styrte Salte inn til knepen seier etter et tungt løp først i andrespor. Med den sørlandske triumfen i V65-finalen forsvant alt som gjenstod av bonger, og det ble jackpot på Forus. Nicky Me tok karrierens andre seier da han vant på 1.18,6a/2040 meter.

– Jeg har fått trent henne godt og hun er behandlet i et kne, men jeg var ikke så veldig optimistisk i dag. Jeg så de andre hestene komme ute i banen, så jeg var ikke helt sikker på at vi var først da vi passerte målstreken. Det er alltid kjekt å vinne løp, smilte Salte på seremoniplass.

Geir Mikkelsen hadde all grunn til å smile etter å ha vunnet det innledende løpet på Forus sammen med Xantippe. Foto: Foto: Roger Svalsrød/hesteguiden.com

Geir Mikkelsen fikk tilliten i sulkysetet bak Xantippe i det innledende løpet, ei hoppe sørlendingen kjenner godt og hadde vunnet fire løp sammen med tidligere i karrieren. Til tross for krevende løp i dødensposisjonen var den syv år gamle hoppa sterk nok til å slugge seg inn til seier på 1.14,0a/1600 meter, karrierens 17.seier for Xantippe. Mikkelsen var full av lovord om hoppa etter løpet.

– Hun stod for en voldsom prestasjon i dag. Jeg kjente på henne sist at hun var på rett vei formmessig, og følte jeg satt med vinnerkrefter da hun galopperte. Følelsen var at om vi kjørte i trav i dag skulle vi gi favoritten Netherlee’s Dream en real match. Xantippe er bra på sitt beste, fastslo den dyktige sørlandskusken.