Andakten har fått to sider i den kristne avisa Magazinet. Den er illustrert med en karikaturtegning som viser Jonas Gahr Støre på julefest med Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk, leder for Muslimsk råd i Norge, Mohammad Hamdan, KrF-leder Dagfinn Høybråten, statsråd Bjarne Håkon Hanssen og generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, ifølge Aftenposten.no.— Om noen hadde fortalt meg i februar at jeg kom til å skrive en juleandakt for Magazinet i desember, ville jeg nok stilt meg tvilende. Men da Vebjørn Selbekk inviterte meg til nettopp det, var det en glede å takke ja, skriver Jonas Gahr Støre i sin juleandakt i den kristne avisen.

Forholdet mellom Støre og Selbekk var noe anstrengt etter at Magazinet trykket de omstridte Muhammed-karikaturene. Selbekk mente Støre og regjeringen ga Magazinet mye av skylden for volden som fulgte i kjølvannet av publiseringen. Nå er det imidlertid jul.

— Karikaturstriden illustrerte samtidigheten og viste hvordan konfliktene verden over er vevd tett sammen når informasjon forflytter seg lynraskt og det står krefter klare til å bruke, misbruke og mistolke «den andres» synspunkter. Vi må lære å mestre denne samtidigheten. For konflikter kan forsterkes når mistroen får overtaket og fordommer om andres livssyn og levemåter får dominere, skrev Støre.

— Juleandakten er en forsonende handling fra begge kanter, og Støres bidrag viser at han er en veldig skvær person, sa Selbekk til ioslo.no da det ble klart at utenriksministeren skulle skrive juleandakten. (©NTB)