Tore W. Tvedt ble i oktober dømt til 45 dagers betinget fengsel for å ha krenket norske jøder i VG, men anket dommen umiddelbart. I juli 2003 siterte avisen ham på sterkt jødefiendtlige utsagn. Det mosaiske trossamfunn og Antirasistisk Senter anmeldte Tvedt etter avisoppslaget, men i retten hevdet Vigrid-lederen seg feilsitert. Det ble han imidlertid ikke trodd på.

— Lagmannsretten har bestemt at saken hans skal opp til ny prøving når det gjelder lovanvendelsen - altså om hvorvidt utsagnene er straffbare eller innenfor rammen av ytringsfriheten, sier Tvedts forsvarer, advokat John Christian Elden til NTB.

Ifølge tiltalen brøt 63-åringen straffelovens bestemmelser om ærekrenkelser av rase eller folkegrupper da han kalte jøder for parasitter som skal renskes ut og at de ikke kan kalles mennesker.

— Retten oppfatter tiltalte som en relativt intelligent, oppegående person med god språkforståelse. Det kan ikke være tvil om at han forsto hva hans utsagn innebar i vanlig norsk språkoppfatning. Tiltalte må finne seg i å svare for utsagnene med det innhold det har etter vanlig norsk språkoppfatning, het det i dommen fra Eiker, Modum og Sigdal tingrett. (©NTB)