Den tverrpolitiske komiteen mener at det er «en betydelig fare» for at britiske styrker vil mislykkes både i Irak og Afghanistan, og de stiller spørsmål ved det britiske forsvarsdepartementets påstander om at man når målene som er satt i de to landene, skriver The Guardian.— Det holder ikke at forsvarsdepartementet forsikrer oss om at de når målene når de ikke viser oss hvordan de har kommet fram til denne konklusjonen, heter det i rapporten fra forsvarskomiteen.

Selv tviler komiteen på forsvarsledelsens vurdering av situasjonen, og slår fast at de britiske styrkene «er altfor få og opererer under krevende forhold, uten det utstyret de behøver».

Kritikken fra komiteen kommer få dager etter at Storbritannias tidligere forsvarssjef, general Mike Jackson, kom med knusende kritikk mot statsminister Tony Blair og anklaget ham for å sette britiske soldaters liv på spill.

— Selv om britiske soldater nå risikerer livet i upopulære kriger i Afghanistan og Irak, lider de under mangel på ressurser og får ikke engang dekket sine mest grunnleggende behov, sa Jackson som gikk av som forsvarssjef i sommer. (©NTB)