Det er magasinet Variety som bringer nytt fra Tintin-fronten.

De særdeles profilerte regissørene Steven Spielberg og Peter Jackson skal som kjent lage tre Tintin-filmer i et samarbeidsprosjekt.

— Kan ikke beskrives

Nå melder Variety at Steven Spielberg er i ferd med å fullføre 32 dager med såkalt performance-capture, som dreier seg om å overføre menneskelige bevegelser til animasjonsfigurer.

Nå skal Peter Jackson jobbe videre med spesialeffekter i hele 18 måneder, melder Variety.

— Du må se det for å skjønne det, sier Steven Spielbergs faste talsmann Marvin Levy, om teknologien som benyttes i Tintin-filmene.

— Det kan rett og slett ikke beskrives, sier Levy, som likevel avviser å gi pressen en sniktitt.

— Det vil ikke være mulig, slår han fast overfor Variety.

Gispende reaksjoner

Filmens andre produsent, Kathleen Kennedy, bekrefter at Spielberg-Jackson-samarbeidet er vanskelig å beskrive.

— Det er ekstremt vanskelig å forklare til noen, med mindre de står og ser på sammen med meg. Og da er den vanlige reaksjonen «Oh my god», sier Kennedy.

Spielberg har vært gira på å lage Tintin-film helt siden 1983, men først nå har den teknologiske utviklingen nådd et akseptabelt nivå for regissøren.

Peter Jackson ble med i prosjektet i 2007, som ekspert på performance capture - blant annet etter «Ringenes herre»-filmene og «King Kong».

Tintin er tegnet av belgieren Georges Remi under hans kjente pseudonym Hergé, og har solgt over 200 millioner album på mer enn 50 språk.

Spielberg og Jacksons første film er basert på albumet «Enhjørningens hemmelighet».

Peter Jackson
Steven Spielberg