Målet er å gjennomføre individuelle samtaler med samtlige i løpet av inneværende uke, med foreldre og for enkelte også barnevernet til stede.— Nå må vi smi mens jernet er varmt. Det er viktig at vi handler raskt slik at de unge skjønner alvoret i saken. Gjennom samtalene skal vi få dem til å forstå at dette ikke bare er pøbelstreker, men ren kriminalitet og at samtalen gjelder deres fremtid, sier stasjonssjef Gro Smedsrud til NTB.

Byrådsleder Erling Lae (H) har innkalt til et ekstraordinært møte i politirådet i tirsdag ettermiddag for å diskutere opptøyene i Oslo sentrum sist uke.

Politirådet er et samarbeidsorgan mellom toppledelsen i Oslo kommune og toppledelsen i Oslo politidistrikt, og ledes av byrådsleder Erling Lae.

Byrådslederen vil også omgående invitere til et møte med justisminister Knut Storberget (Ap) og barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) for å informere om Oslo kommunes forebyggende tiltak og hvordan kommunen vil følge opp denne konkrete situasjonen. (©NTB)