Frps finanspolitiske talsmann Hans Andreas Limi uttalte i Dagens Næringsliv fredag at det er realistisk at formuesskatten settes ned 0,2 prosent i det kommende statsbudsjettet. Svein Flåtten vil gå enda lenger:

— Jeg synes det er for beskjedent. Det skal være en gradvis nedtrapping, men det er viktig å finne rom for høyest mulig tempo, sier Flåtten til avisen lørdag.

Han mener det haster med å få redusert satsen og sier han oppfatter formuesskatten som den skattereduksjonen som har høyest prioritet i det kommende statsbudsjettet. Han sier videre at det er liten grunn til å tro at det blir noen endringer i selskapsskatten nå.

Satsen i formuesskatten ligger i dag på 1,0 prosent. Støttepartiet KrF er ikke enig i at en sats på 0,8 prosent i det kommende statsbudsjettet er for beskjedent. Leder av finanskomiteen, Hans Olav Syversen, sier dette allerede er betydelige lettelser som vil gi inntektstap i milliardklassen.

— Jo mer vi gjør på prosentsatsen, desto mer gagner det de rikeste, sier Syversen som legger til at partiet vil prioritere mer målrettede lettelser for næringslivet, som styrking av Skattefunnordningen og endring av avskrivingsregler. (©NTB)