Hollywood-stjernene er i Oslo for å lede fredspriskonserten torsdag kveld. Ingen av dem hadde den store kjennskapen til Martti Ahtisaari før han fikk nobelprisen, men etter å ha møtt ham, er de fulle av godord.— Og jeg kan også uttale navnet hans nå, sier Sir Michael Caine lett spøkefullt. Sammen med Scarlett Johansson og en rekke av årets nobelartister møtte han torsdag ettermiddag verdenspressen i Oslo.

Den største divaen av dem alle, Diana Ross, var ikke til stede. Hun var litt forkjølet og måtte spare stemmen, sa ryktene. Torsdag kveld står hun på scenen i Spektrum sammen med blant andre kvartetten Il Divo, irske The Script, amerikaneren Jason Mraz, svenske Robyn og den finske fiolinisten Elina Vähälä. Sistnevnte står på scenen etter ønske fra fredsprisvinneren selv.

Marit Larsen er eneste norske artist på scenen i Spektrum torsdag kveld.

— Det er rett og slett en ære å få være med. Jeg hadde virkelig ikke trodd at jeg noen gang skulle få spille på nobelkonserten. Og jeg tror ikke det gikk helt opp for meg før tirsdag, da jeg var på lydsjekken og hørte Kringkastingsorkesteret spille låten mi. Det blir veldig stort, sier Marit Larsen til NTB. (©NTB)