Sunnmørslista går nok tilbake og ser ut til å miste ett av sine tre. Den nye Nordmørslista ligger derimot an til å få 6,5 prosents oppslutning og få tre representanter, mens Uavhengig liste for Sunnmøre også ser ut til å komme inn i fylkestinget.

«Andre» ligger an til 13,7 prosent oppslutning i fylket. Bare to partier har mer, og Nordmørslista ligger an til å komme på vippen i fylkestinget.

Miljøpartiet De Grønne og Senterpartiet er de eneste etablerte partier som har prosentmessig framgang i forhold til forrige fylkestingsvalg. Da 78,3 prosent av stemmene i fylket var opptalt, lå MDG an til en oppslutning på 2,7 prosent og en representant. Senterpartiet lå an til 9,6 prosent og fem representanter.

Arbeiderpartiet holder stand oppslutningsmessig og er størst i fylket med 27,9 prosent. Høyre, som var største parti ved stortingsvalget for to år siden, går tilbake 3,9 prosentpoeng og ligger an til 18,1 prosent oppslutning. Fremskrittspartiet går nesten like mye tilbake og ligger an til 12,8 prosent.

Dersom det var stortingsvalg, forteller prognosen om denne mandatfordelingen: Ap 3 (+1), H 2, Frp 1 (-1), Sp 1, KrF 1, V 1. Venstre-mandatet i prognosen er et utjevningsmandat. (©NTB)