Torsdag blir det kombinert releasekonsert og feiring av G. Thomas sin 30 år lange artistkarriere. Nylig slapp G. Thomas soloplaten «Hey, Hey, Hey Good Morning».

Den store kjærligheten

— Det er en ganske personlig plate som handler om livets oppturer og nedturer. Det er aldri greit å gå gjennom et brudd, men etter en nedtur kommer det en opptur. Jeg giftet meg for første gang i fjor sommer, og tittellåta «Hey Hey Hey Good Morning» handler om min store kjærlighet, forteller Thomessen på telefon fra Spania, der han er for å holde konsert.

G. Thomas er godt plassert i outlaw-country sjangeren, men har også hatt rom for noen kjærlighetsballader på plata.

Selvskrevne tekster

«Hey hey hey Good Morning» ble spilt inn i Nashville i fjor, og flere amerikanske musikere har bidratt. Det som derimot skiller denne plata fra tidligere utgivelser, er at G. Thomas er mer involvert i tekstene.

— Tidligere har jeg brukt mye låter som andre har skrevet til meg. Det har vært veldig spennende å jobbe med egne tekster. Det har vært godt å få det ut, sier artisten.

Eksempler på personlige låter er «Midlife Crisis» som handler om refleksjonene artisten gjorde seg etter at han passerte 50, mens låta «Follow Your Heart» handler om at det går bar så lenge du følger hjertet ditt. Selv om tekstene handler om både oppturer og nedturer, presiserer G. Thomas at han passer på å få plass til litt humor i musikken.

Releasekonsert

På torsdag spiller G. Thomas opp til konsert på Kick, og har invitert flere av artistene han har jobbet med opp gjennom årene, blant andre Arly Karlsen og Anita Magnussen. De byr på musikk fra hele hans karriere - fra tiden han spilt i band på 80 tallet, til låter fra de siste soloalbumene. Radiohiten «Jesus in a Leather Jacket» står selvfølgelig også på spillelista.

— Det blir en miks av gammelt, nytt og noen overraskelser. Jeg tror at det blir en kjempegod stemning, der vi alle skal få det gøy.

— Du feirer 30 år som artist. Kan du trekke fram noen høydepunkter?

— Det er mange. Jeg jobbet lenge med Bobby Bare, og vi gjorde 11- 12 turneer sammen, Han hjalp meg i Nashville og har vært en mentor for meg. Jeg har også fått møte og jobbe med Waylon Jennings, Willie Nelson. Et annet høydepunkt har vært å spille sammen med Arly Karlsen i The European Highwaymen.

Norsk plateplan

— Er det noe som gjenstår som du har lyst til å gjøre?

— Jeg har alltid nye prosjekter, og det blir en ny plate med The European Highwaymen til neste år.

G. Thomas har nemlig spilt inn en norsk versjon av tittellåta «Hey Hey Hey Good Morning», noe han har fått positiv respons på. Derfor håper han at den nye plate med The European Highwaymen blir på norsk.