— Nå er det skapt en veldig uoversiktlig situasjon, men fortsatt har idretten som mål at søknaden om statsgaranti skal behandles i Stortinget, sier Rognlien i en kommentar til NTB.

Han legger ikke skjul på at han som idrettsleder, er spent på hva regjeringen kommer til å gjøre nå. Det er usikkerheten her som gjør saken så uoversiktlig.

— Foreløpig vil jeg si at vi innen idretten tar en helt nøktern vente-og-se-holdning, men det kommer til å bli innkalt til et ekstraordinært møte i idrettsstyret allerede mandag, forteller idrettspresidenten.

Et stort flertall i norsk idrett støtter en norsk OL-søknad i 2022. Det samme gjelder for et stort flertall i bystyret i Oslo. En folkeavstemning i hovedstaden ga også flertall for å søke OL om åtte år, men da Frp vendte tommelen ned for statsgaranti på landsmøtet sitt søndag, ble det svært usikkert om det i det hele tatt er mulig å få et flertall for søknaden om statsgaranti på 34 milliarder kroner.

— Vi har ikke søkt Fremskrittspartiet om statsgaranti, men hele det politiske Norge. Derfor forventer vi i idretten at alle partiene behandler denne saken på en ordentlig måte, og det bør skje i Stortinget, sier Rognlien. (©NTB)