— Jeg er litt stolt av fire titler i Champions League. Det er kjempegøy, og jeg er veldig takknemlig for å ha fått lov til å være med på det, sier Katrine Lunde til Fædrelandsvennen.

Like i forkant hadde Györ stått bak en maktdemonstrasjon i Budapest. Lørdag feide de av Midtjylland i semifinalen, og søndag fulgte de opp med en enda mer overbevisende kamp da de slo Budocnost 27-21. — I dag spiller vi en av våre aller beste kamper i år. Vi spiller smart og er tøffe, sier Kristiansand-jenta.

Kåret til banens beste

Med mor Solfrid og søster Kristine Lunde-Borgersen på tribunen ble hun i tillegg kåret til finalens beste spiller foran en fullsatt hall.

— Det var kjempegøy. Jeg er veldig fornøyd med spillet mitt. Det sier mye at jeg fikk prisen når alle spiller så bra, sier Lunde.

Fire titler i Champions League er det ingen andre norske jenter som kan matche. Nærmest kommer Cecilie Leganger med tre, og Lundes klubbvenninne, Heidi Løke, som nå også har tre titler.

I tillegg har Lunde to OL-gull, fire EM-gull, et VM-gull foruten flere sølv og bronsemedaljer med landslaget - og en drøss med titler i hjemlige serier og cuper for Aalborg, Viborg og Györ.

- Mange gode år igjen

Håndballekspert i TV2, Bent Svele, ser ingen tegn til at 34-årige Lunde (34) er over toppen av karrieren.

— Katrine har mange gode år igjen. Det handler bare om å holde seg skadefri og holde oppe motivasjonen. Og så lenge hun spiller i verdens beste klubb og foran et fantastisk publikum i en håndballgal by, så gir det motivasjon i seg selv, sier Svele.

— Som målvakt blir man bare bedre og bedre. Se bare på Cecilie Leganger som har vært i verdenstoppen siden 1993. Eller Lene Rantala som først nå, i en alder av 45 år, legger opp, sier Svele - som argument for at Lunde på ingen måte trenger å være over toppen.

- Verdensstjerne

Selv sier keeperhelten følgende om motivasjonen videre:

— Jeg tenker bare på kampen i dag, og at sesongen ikke er ferdig ennå.

Svele var mektig imponert over spillet hennes i Budapest.

— Katrine spiller solid. I første omgang plukker hun sju av 17 skudd, og når Györ i en periode i andre omgang spiller med fire mot seks spillere, viser hun seg som aller best med en dobbeltredning, sier Svele.

— Vurderer du henne som bedre enn noen gang?

— Katrine har vært god bestandig. Hun var tungen på vektskålen i Viborg, og hun er ei verdensstjerne som er oppe der og leverer sesong etter sesong. Det er det som kjennetegner de beste, sier han.