— Det var helt på sin plass da Stefan ble tatt ut til denne A-landslags-samlingen. Han har vært en av de beste stopperne i eliteserien i år, og han viser stadig fremgang, sier Per Joar "Perry" Hansen til Fædrelandsvennen.

Denne sesongen har Stefan Strandberg spilt over 2000 minutter for Rosenborg, som til slutt endte opp med sølv i eliteserien. I sommer var han en av de aller viktigste brikkene som kaptein for U21-landslaget til Perry, da de tok EM-bronse i Israel. Treneren spår midtstopperen en stor karriere på A-landslaget.

— Stefan er ekstremt dyktig i alt han gjør. Når jeg tenker tilbake på sesongen hans, kan jeg ikke huske én feil han har gjort. Stefan er en ledertype, en klok spiller som leser spillet på en veldig bra måte. Han er også god til å gjøre grep underveis i kampene når det er noe han reagerer på. Med andre ord: Han er en kapteinstype, sier Rosenborg-treneren, og fortsetter:

— Jeg mener han har potensial til å bli landslagskaptein.

- Skottland passer ham

Tirsdag tar Norge imot Skottland til privatlandskamp på Molde stadion. Om Strandberg får sjansen, mener Hansen at skottene er noe som passer Strandberg bra.

— Det er et lag som ikke spiller rask angrepsfotball. De kommer mye rundt på kantene og slår inn, og i duellspillet er Stefan veldig god. Der er det ikke mange som slår ham, sier treneren.

Fotballekspert Lars Tjærnås er også imponert over lyngdølens utvikling det siste året.

— Stefan har vist seg fra sin beste side i år, både i EM og for Rosenborg. Han er en ledertype med personlighet. Selv om han er ung tør han å si det han mener. Han står alltid fram i de store kampene, og jeg ser for meg at han vil gjøre det samme i sin A-landslagsdebut, sier Tjærnås, og legger til:

— Strandberg har potensial til å bli veldig god. Han har forbedret seg i duell- og posisjonsspillet, og er svært trygg med ball. Han er på mange måter en moderne, spillende midtstopper. Men han trenger litt mer fart, det er hans eneste svakhet, så vidt jeg kan bedømme.

Tror Strandberg debuterer

Per Joar Hansen tror 23-åringen fra Lyngdal får sin A-landslagsdebut mot Skottland tirsdag.

— Per-Mathias (Høgmo, A-landslagssjef) lot flere debutere mot Danmark sist fredag. Stefan var kun en av to som ikke fikk prøve seg. Jeg føler meg ganske sikker på at han får sjansen mot Skottland, og får vist landslagsledelsen hva han er god for, sier Hansen.

Rosenborg-treneren mener Strandberg – hvis han får sjansen – vil gjøre som han pleier i hvitt og svart: Klare seg godt.

— Det handler selvsagt om å vise seg fram på en god måte når man først får sjansen. Stefan må bare senke skuldrene og spille som han gjør for oss når han trer på seg drakta med flagget på brystet, sier Per Joar Hansen..