EUs utenriksministrene møtes til diskusjon i Vilnius fredag og lørdag etter at forsvarsministrene også har hatt møter denne uka. Spørsmålet om en militæraksjon mot regimet i Syria overskygger de uformelle møtene.

Det er kun Frankrike som av EU-landene har sagt de vil delta i et angrep. Men også britene, danskene og tyskerne støtter ifølge nyhetsbyrået Ritzau en militæraksjon politisk.

Verken Nederland eller Italia ønsker imidlertid en aksjon uten FN-mandat, melder nettavisen EUobserver. Om det skulle komme en rask militær inngripen i Syria, skjer det uten slikt mandat.

Også Spania skal være skeptiske til et angrep, mens de fleste EU-landene har ventet med å tone flagg. Spørsmålet er om det i det hele tatt blir lagt opp til en felles EU-holdning.

— Landene som er positive til en inngripen, håper på en verdig stillhet etter angrepene. At alle sitter stille i båten. Men mange medlemsland ønsker å vente og se hva konsekvensene av angrepene blir før de sier noe. Det er en frykt for at en inngripen kan gjøre ting verre, sier en kilde i EU-systemet til EUobserver. (©NTB)