KULTURARV: Hotel Dølen midt i Evje er lagt ut for salg. Hotellet fra 1921 er medlem av stiftelsen Norsk Kulturarv. Foto: Hotel Dølen/finn.no

EVJE OG HORNNES: I neste uke legges Dølen Hotell ut for salg med en prisantydning på 5,9 millioner kroner.

— Vi har satt en beskjeden pris siden dette er et såpass sjeldent objekt. Hotellet bør kunne gå rimelig raskt, sier Aleksander Stoa Minde, eiendomsmegler i DNB Eiendom, til Fædrelandsvennen.

Det var avisen Setesdølen som først skrev at salgsprosessen nå er like rundt hjørnet.

Pusset opp senere år

Det 1000 kvadratmeter store hotellet ble bygget i 1920 og er Setesdals eldste. Dagens eiere, Monika og Roar Sætre, tok over i 2004. — De velger nå å selge hotellet på grunn av sykdom. De har lagt ned et betydelig beløp i oppussing, spesielt av bad, siden de tok over, sier Minde.

Hotellet ble også lagt ut for salg i fjor høst, men eierne har denne gangen valgt å få hjelp av meglere med salget.

KULTURARV: Hotel Dølen midt i Evje er lagt ut for salg. Hotellet fra 1921 er medlem av stiftelsen Norsk Kulturarv. Foto: Hotel Dølen/finn.no

— Vi selger det med blandede følelser. Butikken går jo godt, sa Roar Sætre til Fædrelandsvennen i november.

— Med kraftutbyggingen som er satt i gang i området har det vært økt omsetning. Den ligger nå på mellom tre og fire millioner årlig. Eierne har hatt et overskudd de siste årene på 300.000-400.000, forteller megleren.

Bolig og hotell i ett

Hotellet har 12 soverom og 40 sengeplasser. Det er en gjestekapasitet på 300 spisegjester.

Dagens eiere har bodd i hotellet selv.

— For dem har dette vært både bolig og hotell i ett, men nye kjøpere velger jo selv hva de vil gjøre. Det er også opp til kjøperne å drifte hotellet videre, eller eventuelt leie det ut til andre aktører, sier megleren som er svært optimistisk før hotellet legges ut for salg.

— Det er ikke hver dag et hotell er til salgs. Det er veldig spesielt å få anledning til å eie sitt eget hotell.