— Virkelig flott. Hele konserten. De er så flinke, så samkjørte og helt fantastiske, sier Gerd Gill noen minutter etter at Gitarkameratene har gått av scenen etter sin første konsert i Kilden lørdag.

Som vanlig spilte de rutinerte artistene på mer enn bare musikk. Det ble mye latter i konsertsalen, blant de 800 som var til stede under den første av de to konsertene lørdag.

Kari Gill, Inger Hatletvedt og Gerd Gill. Foto: Jan Frantzen

— Halvdan Sivertsen er veldig morsom. Det er de for så vidt alle sammen, på hver sin måte. Vi fikk full valuta for pengene, konstaterer Inger Hatletvedt.

Savnet Lillebjørn

De to var på konserten i Kilden sammen med Kari Gill, som er bosatt i Kristiansand, men opprinnelig fra Bergen.

— Derfor har jeg naturligvis et ekstra spesielt forhold til Jan Eggum, sier hun, og mener bergenserens klassikere var konsertens høydepunkter.

— Men humoren, utrålingen og den utrolige gleden de alle har over å spille er flott. Det er skikkelig fres over gamlekarene, sier Gill.

— Men Lillebjørn Nilsen var sykmeldt og ikke med denne gangen. Var han savnet?

— Ja, absolutt, sier de tre.

— Det hadde vært fint å ha ham med. Jeg har alltid likt ham og visene hans, sier Hatletvedt.

— Og terningkastet?

— Fem? Eller, skal vi si seks? Det kan vi godt gjøre for min del, sier Gerd Gill.

Og de andre samtykker.

- Gikk på et blunk

Ellen og Helge Jensen Foto: Jan Frantzen

Ellen og Helge Jensen forteller etter konserten at de har fulgt med Gitarkameratene — og vært begeistret for dem - helt siden de begynte å spille sammen.- Jeg må innrømme at jeg ikke hadde så sans for Eggum i starten, men det har jeg fått etter hvert. Og de andre har jeg alltid likt, sier Helge Jensen.

— Jeg savnet "Kjærlighetsvisa", men ellers var det veldig bra hele veien, sier Emma.

Og Helge er enig:

— Tida gikk utrolig fort. Det føltes som en blunk, så var det over. Men det var helt topp. Det eneste minuset er at jeg savnet Lillebjørn. Han har jeg veldig sans for.

— Var det aktuelt å få billettene refundert da han ble sykmeldt?

— Nei, nei. Å, nei. Aldri, sier de to.