Russernes spill var på mange måter som tatt rett ut av forrige EM i Østerrike og Sveits for fire år siden. Ikke bare var Andrej Arsjavin arkitekten bak det meste Russland skapte i Wroclaw. Da spissen Roman Pavljutsjenko omsider fikk komme inn med 17 minutter igjen, ordnet han målgivende pasning, scoring og sikret tre poeng omtrent med sine to første involveringer.

Arsjavin har hatt flere vanskelige år i Arsenal. I januar fikk den offensive midtbanemannen lov til å reise hjem til moderklubben Zenit St. Petersburg på lån. Det ser ut til å ha hjulpet 31-åringen med å finne tilbake til den samme formen han viste i forrige EM-sluttspill.

Fredag var Arsjavin sentral i svært mye av det russerne foretok seg offensivt. Fra posisjonen ute til venstre i angrepsrekka, regisserte 31-åringen mye av det Russland skapte.

Arsjavin var mannen som fant Konstantin Zyrjanov på høyresiden foran den første scoringen. Innlegget fra Zyrjanov fant Aleksandr Kerzjakov i feltet. Uheldigvis for Russland traff hodestøtet fra Zenit-spissen stolpen, men ballen havnet så rett foran Alan Dzagojev. Høyrekanten gjorde ingen feil og dundret inn 1-0 etter et kvarters spill.

Ni minutter senere, etter først å stått bak en ny russisk kjempesjanse i mellomtiden, var Arsjavin hjernen bak mål nummer to. EM-helten fra 2008 skar nok en gang inn fra venstre og spilte en smart pasning mot Kerzjakov. Sistnevnte rakk ikke helt fram, men bak pasningen dukket Roman Sjirokov opp på et perfekt timet løp og kippet ballen på utsøkt vis over Cech. (©NTB)